פעילות גופנית היא מרכיב חיוני ומרכזי בשמירה על אורח חיים בריא. ישנו מגוון עצום של פעילויות: מכוני כושר, קבוצות ריצה, חוגי כדורסל, אימונים אישיים, חוגי סטודיו ועוד. כך שכל אדם יכול למצוא פעילות גופנית המתאימה לו. ואכן, ניתן לראות כי יותר ויותר אנשים מבינים את החשיבות של פעילות גופנית ובהתאמה, מבלים שעות רבות באימונים.לצד ההתמדה בפעילות הגופנית, ישנה חשיבות לתזונה אותה משלבים במסגרת האימון. התזונה אותה משלבים לפני, במהלך ולאחר האימון תסייע למתאמן במספר היבטים: בניית שריר, שריפת שומנים, ביצוע פעילות גופנית ממושכת, התאוששות לאחר אימון ועוד.
ישנה חשיבות לתזונה אותה משלבים במסגרת האימון
הנחיות כלליות
- יש להקפיד על תזונה מאוזנת המורכבת מפחמימות מורכבות, חלבון עשיר ושמנים מן הצומח. תזונה מאוזנת ואיכותית תסייע לבניית מסת שריר, שמירה על רמות תקינות של ויטמינים ומינרלים ומניעת חוסרים תזונתיים.
- חשוב להקפיד על ריבוי ארוחות מזינות ומגוונות במהלך יום האימון, לפחות 6 ארוחות.
- חשוב להקפיד על שתית מים מרובה- כ 2-3 ליטרים ביום. שתייה מרובה מעלה את תחושת העירנות, את הריכוז וכן משפרת את איכות השינה ואת המטבוליזם.
לפני האימון
- לפני האימון ובמהלך היום חשוב לאכול פחמימות מורכבות. פחמימות כגון: אורז ופסטה מתפרקות לאט וכך מספקות אנרגיה במהלך הפעילות הספורטיבית.
- שעה לפני האימון יש לאכול פחמימות פשוטות, שמתפרקות מהר. מומלץ לאכול- חטיף אנרגיה, בננה, 2-3 תמרים, פרוסת לחם עם ריבה. חשוב להקפיד על כך בעיקר, אם האימון מתקיים בשעות הבוקר.
- שתיית קפה שחור לפני הפעילות הספורטיבית מגבירה את העירנות.
במהלך האימון
- במהלך אימון ממושך ועצים, כדי להימנע מנפילת סוכר, יש לספק לגוף מקור אנרגיה מהיר כמו חטיף אנרגיה, תמרים או בננה.
- במהלך הפעילות הגופנית, במיוחד פעילות אירובית ממושכת, יש להקפיד על שתיית מים, לצורך שמירה על מאזן הנוזלים בגוף ומניעת התייבשות.
לאחר האימון
- כשעה מתום האימון חשוב לאכול מזון עשיר בחלבון בשילוב פחמימות מורכבות. בפרק זמן זה, הגוף מנצל את אבות המזון, ובעיקר את החלבון לצורך בניית שריר. הצעות לארוחה מאוזנת לאחר אימון: מנת בשר רזה (עוף, הודו או דג) עם מנת פחמימה (תפוח אדמה, אורז ועוד) או כריך עם חביתה או טונה.
- בתום האימון יש לשתות שתיה מרובה בהדרגה וזאת בכדי להחזיר לגוף את הנוזלים שאיבד במהלך הפעילות.