הדלורית המופלאה

הפעם בחרנו להתמקד בדלורית. הדלורית היא צמח ממשפחת הדלועיים. היא מעין הכלאה של דלעת ובטטה – דלת קלוריות כמו הדלעת ומתקתקה כמו הבטטה. צורתה מאורכת, קליפתה צהובה ובשרה כתום. ככל שהדלורית בשלה יותר, צבעה משתנה לכתום כהה וטעמה נעשה מתוק. חלקה העליון של הדלורית נחשב לבשרני ומתוק יותר לעומת חלקה התחתון.

לדלורית יתרונות תזונתיים רבים. היתרון הראשון מתייחס לערך הקלורי הנמוך של הדלורית. בדומה לבטטה ותפוח אדמה, הדלורית נחשבת לפחמימה. אך היא מכילה כמחצית מהקלוריות לעומתן ולכן כדאי לשלבה בתור מנת הפחמימה בארוחה. יתרון נוסף הוא שהדלורית עשירה בסיבים תזונתיים התורמים להעלאת תחושת השובע, לשמירה על המשקל, להסדרת מערכת העיכול ולאיזון רמות הסוכר והכולסטרול בדם. יתרון שלישי קשור בהרכב התזונתי של הדלורית. הדלורית עשירה בויטמינים, בעיקר ויטמין A וויטמין C וכן היא עשירה במינרלים, בעיקר אבץ, אשלגן, ברזל ומגנזיום. יתרון רביעי נובע מכך שלדלורית אינדקס גליקמי נמוך, ביחס לפחמימות אחרות כמו תפוח אדמה, מה שתורם לעלייה הדרגתית ומתונה של רמות הסוכר בדם ולתחושת שובע ממושכת.

מעבר ליתרונות הבריאותיים הרבים, יתרונה של הדלורית הוא שניתן לשלבה בדרכים רבות בתפריט. הדלורית היא פחמימה משביעה ודלת קלוריות ולכן היא בחירה מומלצת לשילוב בארוחות. ניתן לשלב את הדלורית במתכונים רבים: מרק, פירה, פשטידה, ירקות מאודים, מוקפץ, אפוי בתנור ועוד. בדומה לירקות אחרים, שיטות הבישול הרצויות הן אידוי והקפצה.

 

ונסיים עם מתכון מנצח…

 

מרק דלורית כתום

{6 מנות | 102 קלוריות למנה}

 

מרכיבים

  • 1 דלורית בינונית
  • 2 בצלים
  • 3 שיני שום
  • 2 גבעולי סלרי
  • 2 קישואים
  • 5 גזרים
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל עפ"י הטעם

 


 

אופן ההכנה

  1. לטגן בשמן זית את הבצל והשום קצוצים דק.
  2. להוסיף את הסלרי והקישואים (חתוכים דק).
  3. לטגן עד להשחמה.
  4. לחתוך גס את הגזר והדלורית ולהוסיף לסיר.
  5. להוסיף מים עד שהם מגיעים ל-2/3 מגובה הירקות.
  6. להרתיח, לכסות את הסיר ולהנמיך את האש.
  7. לבשל כחצי שעה עד לריכוך מלא של הירקות.
  8. לטחון ולתבל.

בתאבון!

 

מי שקרא מאמר זה התעניין גם במאמרים הבאים: