לחמניות בריאות

לחם הוא מרכיב מרכזי של התפריט היומי שלנו. יתרונותיו של הלחם רבים. לחם הוא טעים, משביע, מנחם, זמין וקל לשלבו עם מגוון של ממרחים. היתרונות של הלחם עלולים להפוך לחסרון, במידה ואנו מפריזים בכמות ובמידה ואנו בוחרים בלחמים פחות מומלצים.

השוק מוצף באינספור סוגי לחמים, לחמניות ופיתות. לחם לבן, לחם מחיטה מלאה, לחם דגנים, לחם כפרי, לחם בריאות, לחם קל הם רק קטן ממבחר עצום ומבלבל שקיים ברשתות השיווק ובמאפיות.

אז כיצד בדיוק אנו אמורים לדעת באיזה לחם לבחור?

ראשית, נבחר בלחם מדגנים מלאים- שיפון, כוסמין, שיבולת שועל, חיטה מלאה ועוד- לחמים אלו עשירים בסיבים תזונתיים התורמים לתחושת השובע ומסייעים לאיזון רמות הכולסטרול והסוכר בדם. שנית, נבחר בלחמים שהם כמה שיותר טבעיים וכמה שפחות מעובדים. לבסוף, נבחר בלחמים שמכילים פחות סוכר ופחות נתרן.

לאחר שבחרנו את הלחם הבריא, כל שנשאר זה לא להפריז בכמות, במיוחד עבור אלו מאתנו שנמצאים בתהליך ירידה במשקל. כדאי לדעת שפרוסת לחם רגילה שוות ערך לשתי פרוסות לחם קל.

ונסיים עם מתכון מנצח ללחמניות בריאות. מומלץ להסתפק בלחמנייה אחת בכל ארוחה…

לחמניות בריאות

20 לחמניות | 100 קלוריות ללחמנייה

מרכיבים

  • 400 גר קמח כוסמין / קמח מלא
  • 100 גר קמח לבן
  • חצי שקית שמרית (כ 15 גר)
  • 2 כפות דבש / סילאן
  • 2 כפות שמן רגיל איכותי
  • 1 כפית מחוקה מלח
  • 300 מ"ל מים חמימים

 


 

אופן ההכנה

  1. במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמחים והשמרים )מהירות איטית(.
  2. מוסיפים את המים לאט.
  3. לאחר גיבוש הבצק מוסיפים את הדבש.
  4. תוך כדי הלישה מוסיפים את השמן ולבסוף את המלח. ממשיכים ללוש עוד 7 דקות.
  5. מעבירים הבצק לכלי משומן ומרססים מעל במעט תרסיס שמן.
  6. מכסים בניילון נצמד או מגבת ומניחים במקום חמים למשך 45 דקות להתפחה.
  7. לאחר ההתפחה- מחלקים הבצק ל- 20 כדורים.
  8. מעבירים לתבנית אפייה עם נייר אפייה ומכסים שוב להתפחה עד שכדורי הבצק מכפילים את נפחם.
  9. מברישים בביצה ומפזרים שומשום, קצח, צ'יה ועלי טימין.
  10. אופים בתנור שחומם מראש, 190 מעלות, למשך כ- 20 דקות עד להזהבה של הלחמניות.
  11. מוציאים הלחמניות מהתנור ומניחים על רשת התנור להתקרר.

 


 

להגשה

  • ביצה להברשה
  • שומשום/ קצח/ צ'יה ועלי טימין

 

בתאבון!

מי שקרא מאמר זה התעניין גם במאמרים הבאים: