אכילה בריאה במקום העבודה
כל מי שנמצא בתהליך של ירידה במשקל יודע כי המפתח להצלחה הוא אכילה מאורגנת ומסודרת לאורך היום. דיאטה ואלתור לא הולכים טוב ביחד. לרוב, אכילה לא מתוכננת מובילה לאכילה נשנשנית ואכילה מופרזת. הבעיה היא שהידיעה כי חשוב לאכול מסודר לא מספיקה, ורבים הנמצאים בתהליך ירידה במשקל מתקשים לתכנן ולארגן מראש את התפריט שלהם.התפריט היומי שלנו מתפרס לאורך היום בהתאם לשגרה היומית.ניתן לחלק את היממה לשלושה מרכיבים. המרכיב הראשון במהלך היממה מתייחס לזמן השינה, פרק זמן הנע בין 6 ל-8 שעות ביום, ובמהלכו לרוב לא אוכלים. המרכיב השני מתייחס לזמן העבודה. רובנו מבלים במסגרת העבודה ובפקקים כ-10-11 שעות ביום. בזמן הזה אנחנו אוכלים ארוחת בוקר, ארוחת צהריים ונשנושים בלתי פוסקים. המרכיב השלישי והאחרון מוקדש לסידורים, למשפחה, לפעילות פנאי. לרוב נאכל בפרק זמן זה רק ארוחת ערב. עבור רבים, מרכיב העבודה מהווה את פרק הזמן המאתגר ביותר לאורך היום. למה כל כך קשה להקפיד על תזונה מאוזנת ובריאה במקום העבודה?
- אנו מבלים בעבודה שעות רבות וארוכות.
- לעיתים אנו משועממים או עוסקים בפעולה מונוטונית שמובילה לאכילה.
- לא תמיד יש הפסקה מספיק ארוכה שמאפשרת אכילה מסודרת של ארוחה מזינה.
- במקומות עבודה רבים אין אוכל זמין ובריא.
- החברים במשרד מביאים עוגות וקרואסונים.
- אוכלים ארוחת צהריים במסעדות.
- אין מטבח מסודר, אין מקרר, אין מיקרוגל.
- תכננו מראש מה אתם מתכוונים לאכול במהלך השבוע לארוחות בוקר, צהריים וביניים.
- ערכו רשימת קניות מסודרת ורכשו את המוצרים כך שלא יחסר דבר במהלך השבוע.
- בשלו מראש לכל השבוע- מנת חלבון, מנת פחמימות ומנת ירקות.
- במידה ובחרת לבשל רק פעם בשבוע – חלקו מראש את המנות לקופסאות, כך שכל קופסא תחולק ל-3: פחמימה, חלבון וירק.
- הקפיאו את הקופסאות. יום לפני הקפידו להוציא את קופסת האוכל מהמקפיא.
- בערב שלפני יום העבודה או בבוקר חתכו ירקות טריים והכינו סנדביץ' מושקע, פשוט (ממש לא סותר) וטעים!
- הקפידו להכין מראש שתי ארוחות ביניים: חטיף בריאות, פרי, קצת אגוזים או שקדים, יוגורט.