נפלאות הסויה

בעבר המזון הטבעוני/צמחוני נחשב לטרנד. אנשים העדיפו להימנע ממוצרים מן החי בעיקר מסיבות אידיאולוגיות. בעשור האחרון הטרנד התחזק וקיבל תמיכה אדירה מארגוני הבריאות השונים. ארגוני הבריאות בזה אחר זה פרסמו ניירות עמדה אשר הציגו את הצמחונות כתזונה המקדמת בריאות ומומלצת בכל שלבי החיים.

אחד המזונות המרכזיים בצמחונות הוא הסויה. הסויה נחשבת לקטנייה בעלת ערכים תזונתיים רבים: עשירה בחלבון איכותי, סיבים תזונתיים, במינרלים: ברזל, סידן, אבץ ומגנזיום ובוויטמינים ממשפחת B. בנוסף, הסויה בדומה ליתר הקטניות, דלה בשומן.

על פי ההמלצות, יש לצרוך מוצרי סויה בצורתם הגולמית והלא מעובדת. מוצרי סויה מועדפים הם: טופו, אדממה, משקה סויה ללא תוספת סוכר.

מתוך מאכלי הסויה, הטופו הוא המאכל הנפוץ ביותר, בעיקר בארצות אסיה. יתרונותיו בכך שהוא עשיר בחלבון ובסידן וכן הוא מתאים לשיטות בישול שונות. הטופו הוא חסר טעם ולכן הוא סופח טעמים וניתן לשלבו בקלות בבישול. בנוסף, מרקם הטופו רך ולכן הוא דורש זמן בישול קצר.

ונסיים עם מתכון מנצח…

פאד תאי עם טופו

6 מנות | 314 קלוריות למנה

מרכיבים

  • 400 גרם אטריות אורז רחבות (השרו כשעה וסננו)
  • 250 גרם טופו – חתוך לקוביות כ- 4 ס"מ
  • חצי סלסלה נבטי שעועית
  • 2-3 גבעולי בצל ירוק – חתוכים בגודל 5 ס"מ
  • 1 גזר – פרוס לג'וליינים (מקלות גפרורים)
  • 1 קישוא -פרוס לג'וליינים
  • רבע כרוב לבן קטן פרוס לרצועות דקות
  • רבע פלפל צ'ילי טרי פרוס דק
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • כפית ג'ינג'ר מגורר
  • כוס אפונה- סנפרוסט (אופציה)
  • 1 חבילת פטריות שיטאקי / שמפיניון (אופציה)
  • 2 ביצים טרופות
  • 6 כפות שמן חמניות
  • רבע כוס סויה בהירה
  • כפית שמן שומשום
  • 1 כף סוכר / סוכר דקלים

 


 

אופן ההכנה

  1. חממו שמן בווק.
  2. שקשקו את הביצים.
  3. הוסיפו את האטריות) לאחר סינון המים( והקפיצו כ 5-6 דקות עד לריכוך חלקי.
  4. הוסיפו את הגזר, הקישוא והכרוב, פלפל הצ'ילי והשום – הקפיצו כדקה.
  5. הוסיפו את הטופו, הסויה, שמן שומשום, ג'ינג'ר ותבלינים – הקפיצו כשתי דקות לחיבור הטעמים.
  6. הוסיפו את הנבטים והבצל הירוק – המשיכו להקפיץ כדקה.

 


 

להגשה

העבירו לצלחת הגשה – ערמו מהפאד תאי ופזרו מעל בוטנים קצוצים וכוסברה קצוצה לצד פלחי לימון / ליים.

 

בתאבון!

מי שקרא מאמר זה התעניין גם במאמרים הבאים: