אכילה רגשית ואכילה לילית

כולנו חווים באופן תמידי רגשות. שמחה, עצב, כעס, חמלה, הנאה וקנאה הם דוגמאות לרגשות אוניברסליים המאפיינים את כולנו. יחד עם זאת, הביטוי והפרשנות של הרגש הם סובייקטיביים לחלוטין. כך, אותה הסיטואציה, יכולה לעורר באחד אדישות ובאחר כעס. בנוסף, אותו הרגש, יכול להוביל לאסטרטגיית התמודדות שונה. לדוגמא, בתגובה לכעס, ניתן לצעוק או להסתגר בתוך עצמך.
רבים מאתנו, פונים לאכילה כדרך להתמודדות עם רגשות.
תופעה זו מכונה אכילה רגשית ומשמעותה אכילה בתגובה למצב רגשי. אכילה רגשית לרוב מלווה רגשות שליליים כמו כעס, ייאוש, תסכול, קנאה, שעמום, עצב, פחד, בדידות ולחץ. יחד עם זאת, גם רגשות חיוביים כמו שמחה והתרגשות יכולים להוביל לאכילה רגשית.

אז מהי אכילה רגשית?

לאכילה רגשית מספר מאפיינים מרכזיים: • אכילה בולמוסית- אכילת כמויות גדולות של אוכל בזמן קצר. • תחושה של חוסר שליטה. • אכילת מאכלים "אסורים"- מתוקים, חטיפים, ג'אנק פוד. • אכילה בסתר. • אכילה לבד ולא בחברת אנשים. • רגשות של כעס עצמי, אשמה וגועל בעקבות האכילה.

אכילה לילית

אחד הביטויים של אכילה רגשית הוא אכילה לילית. אכילה לילית משמעה קימה מהשינה פעם אחת או יותר במהלך הלילה, במטרה לאכול. האכילה יכולה להיות מודעת. אך יתכנו מצבים של אכילה לא מודעת. האכילה הלילית מתאפיינת באכילת כמויות גדולות במהירות ובהסתר. אכילה רגשית בכלל ואכילה לילית בפרט עשויות להוביל להשמנה וכן להפרעות אכילה.
התמודדות נכונה עם אכילה רגשית/לילית
בשלב ראשון נזהה את הרעב הרגשי בו אנו מצויים. האם אנו כועסים או משועממים? בשלב הבא, לאחר הזיהוי, הבחירה בידינו- האם נבחר לאכול בתגובה לרגש או האם ניתן להתמודד עם הרגש באופן אחר. כמובן שמומלץ לבחור באסטרטגיות התמודדות אחרות כמו: פעילות גופנית ושיחה עם חבר. אם בכל זאת, נבחר לאכול, אז העובדה שאנו אוכלים ממקום מודע מאפשרת לנו להיות בשליטה והשליטה מעניקה לנו את הכוח לבחור כמה ומה נאכל. באופן זה, האכילה הרגשית לא תעצים את הרגשות השליליים שלנו כלפי עצמנו. להפך, האכילה עשויה לספק נחמה, הנאה והקלה. זכרו- אכילה רגשית היא אכילה טבעית המאפיינת את כולם, חשוב להיות מודעים לקיומה ולשלוט בה ולא לתת לאכילה לשלוט בנו.  

כתבות שיכולות לעניין אותך

    0
    העגלה שלך
    העגלה שלך ריקהחזרה לחנות
      Calculate Shipping
      דילוג לתוכן